(Pää)arkkitehti: Jukka Turtiainen

Livornonkatu 5

Saman korttelipihan ympärillä ovat HEKA Livornonkatu 7, Asunto Oy Helsingin Malaga, As Oy Helsingin Picasso.

Livornonkatu 7

Heka Jätkäsaari Livornonkatu 7:ssä on 72 vuokra-asuntoa. Korttelin julkisivu on pääosin muurattua tummanruskeaa ja harmaata tiiltä, ylimmät kerrokset ovat teräspinnoitteisia ja väriltään metallinsävyisiä. Saman korttelipihan ympärillä ovat HASO Livornonkatu 5, Asunto Oy Helsingin Malaga ja As Oy Helsingin Picasso.

Malagankatu 8

Asunto Oy Helsingin Malagassa on 45 hitas-asuntoa. Korttelin julkisivu on pääosin muurattua tummanruskeaa ja harmaata tiiltä, ylimmät kerrokset ovat teräspinnoitteisia ja väriltään metallinsävyisiä. Asunnoissa on eri suuntiin avautuvia parvekkeita. Saman korttelipihan ympärillä sijaitsee myös Asunto Oy Helsingin Picasso, HASO Livornonkatu 5 ja HEKA Livornonkatu 7.

Välimerenkatu 9

Talo tarjoaa alle 30-vuotiaille nuorille kohtuuhintaisia koteja. Rakennus on toteutettu arkkitehtuurikutsukilpailun voittaneen Kompis-ehdotuksen pohjalta. Arvostelupöytäkirjassa todetaan mm. ”Annettu varsin rationaalinen suunnittelutehtävä ei yllytä muodonannoltaan kovinkaan uudenlaiseen ja etsivään arkkitehtuuriin…” ja ”Arkkitehtuurissa on raikas ote, se on perusjäsentelyltään selkeää, voimakasta ja ilmeikästä. Kaksi voimakasta väriä korostaa arkkitehtuuria ja sopii Jätkäsaaren kaupunkikuvaan. Julkisivujen runsaat yksityiskohdat tuovat eloisuutta […]